interjú, Települések bemutatása

Települési bemutatók – Hencida


Települési bemutatók – Hencida

Szeretnénk bemutatni Hajdú-Bihar megye kisebb-nagyobb településeit, s a sort Hencidával kezdjük. Magyari Bertalan alpolgármester és a Magyarok Szövetségének települési elöljárója ismerteti a település múltját, jelenét és az elképzeléseket. A jobbikos vezetésű faluban nem fenékig tejföl az élet.

Címkék: ·
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

4 hozzászólás

 1. Rózsa Sándorné szerint:

  Köszönjük szépen, lehetővé tették Hencida jelenét,múltját,jövőjét.
  Magyari Berti által bemutatott összefoglalóját, így érez egy igazi magyar ember. Mint a családja, faluja és országa iránt. Kérem fogjunk össze minél többen, büszkék tudjunk lenni, hogy volt értelme élnünk.

  Én is így szeretem falumat,
  ott lakom én,hol a berettyó ballag,
  hol tarka virágok nyílnak,
  Hencida az én falum neve,
  távolból látogató emberek kedvence,
  lehet látni itt sok madarat és erdei vadat.
  Sok kis gyalog út vezet ide-oda,
  talán egy másik faluba.
  De én mégis inkább itt maradok,
  mert engem a honvágy elfogott.
  Hogy mi a falu szeretet? talán szavakkal elmondani nem is lehet.
  Még is megpróbálom megörökíteni az utókor embereinek,hogy mi a falu szeretet.

 2. Harang Virág szerint:

  Nem tudom mit vannak úgy oda Hencidáért, a hencidai Jobbikért! Mióta ők vannak a porondon, csak abból állnak ki a falubeliek, hogy panaszkodnak, a szüntelen betörések miatt!
  1 nagy nullák! Szerintem azért lett megszavazva, hogy Ő csináljon vmit, fejlessze a település, nem azért, hogy csak üljön és mindenre helyeseljen! Alpolgármester is….hagyjuk már őket jobb lenne mindenki elgondolkozna a dolgokon! Magyari Bertalan az aki vmit is próbál változtatni, de az akinek kellene ….
  Jobbik-Jobbik… 1 semmi! Magyar vagyok,nem szeretem a romákat, de soha nem vallanám magam Jobbikosnak, mert nem csinálnak ők semmit, csak vannak….!

  • Sz. Marianna szerint:

   Kedves Harang Virág.

   Miért vagy ennyire kritikus a hencidaiakkal? Ha van mögötte tapasztalatod,vagyis ott élsz/éltél,akkor ezzel semmi bajom,de ha 1 percet sem éltél ott,akkor nem hiszem hogy bármilyen jogot kellene formálnod a hencidai lakosokról és vélemény nyilvánításukról,hogy sok a betörés stb. A választásokon azért nyert a polgármester,mert a hencidaiak,beleértve több romát is,változást akartak,és szerették volna,hogy a környező településekhez hasonlóan Hencida is fejlődjön. Ehhez semmi köze sem volt a polgármester politikai hovatartozásának,ezt a média fújta fel ennyire. Ez egy kis település,mindenki ismer mindenkit,úgyhogy mindenki pontosan tudta,hogy a jelenlegi polgármester milyen ember,és mennyire megbízható. Tudod én hencidai lakos vagyok /bár most Budapesten élek/,de a családom,rokonaim nagy része ott lakik,úgyhogy első kézből tudok mindent,és ha hazautazom,akkor látom is.Az új vezető testület minden tagja tesz azért,hogy a falu fejlődjön és remélem ez a jövőben is így lesz majd. Nyilván nem minden ember tökéletes,de ők is megtesznek mindent,hogy az ott élők biztonságban tudják magukat és értékeiket. Úgyhogy mielőtt véleményt nyilvánítanál,akkor azt akkor tedd,ha van is mögötte tapasztalatod! Nagyon szeretem az én kis falumat,és örülök,hogy a családom boldog és biztonságban van!Szeretlek Hencida!!!!!!

 3. József szerint:

  Szerintem ezt az ügyet bízzuk a hencidaiakra. Mi, akik itt élünk nagyon jól tudjuk, hogy csak látványpolitika zajlik. Hencida egy Jobbikos kirakat…

  Adósság, égbeszökő munkanélküliség és tömeges lopások voltak és vannak. Nincs változás. 8 általánossal nem lehet irányítani egy települést, beadni egy pályázatot, képviselni egy falut, egy közösséget. Sokan mentsvárként szavaztak a Jobbikra. Nincs is ezzel baj, de mögé kell látni. S itt nem elsősorban a pártra, inkább a hencidai képviselőkre céloznék.

Kommentálás