Előadás

Czimbalmas Tivadar előadása Hajdúböszörményben


Czimbalmas Tivadar előadása Hajdúböszörményben

Czimbalmas Tivadar készítette Az Őshaza című filmet, amelyben a Kárpátokban látható pallagkultúrát mutatja be. A filmről és a székelyek történelmi szerepéről beszélt a Magyarok Szövetsége hajdúböszörményi csoportja által szervezett előadáson, és az előadás előtt készült interjúban.

Kapcsolódó videók:

 1. Jónás Péter – Honfoglalás
Címkék: ·
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

1 válasz

 1. Bodo Katalin szerint:

  Megneztem ezt az eloadast es meglepve tapasztaltam, hogy itt a kornyekunkon ugyanilyen teraszos, lepcsozetes dombokat latok. Ez azert lepett meg mert eleg messze kerultem szekelyfoldtol, angliaban az Avon folyo volgyeben elek. A kornyek a feher lovak es stonhenge okan turista zarandokhely, de nagyon izgalmas Amsbury is, ami egy kor alaku, kiemelkedo, sziget-szeru epitmeny, hatalmas kovekkel, hasonloan stonhengehez. Ha mar ide sodort a szel igyekeztem korul jarni a kornyek latnivaloit, es igy eljutottam a feher lovak mindegyikehez is.
  Lehetseges, hogy Czimbalmas Tivadar tud errol a hasonlosagrol de ha esetleg nem, vagy erdekelne az itteni dombokrol nehany kep, szivesen elkudenem neki.
  A kornyek szerintem tele van kurgannal is, hatalmasaktol az egeszen kicsikig. Sot en meg vagyok gyozodve rola, hogy Oxford (mostmar) belvarosaban is van egy, ami kb negy-ot emelet magas de nem tul nagy atmeroju, kisse suveg formaju. Akkuratusan korul epitettek mar, de szerencsere nem bontottak el. Erdekes, hogy nincsen korulotte semilyen magyarazo tabla es senki sem tuja, hogy mi az egyaltalan. Sajnos errol speciel nincsenek kepeim, de nem lehetetlen eljutnom oda is ha erdekel valakit.
  Lakohelyemtol (Devizes) nem messze egy ugynevezett kifuto palyat is talaltam, a szomszedsagaban farmerek elnek es szabadon fel lehet setalni a dombra.
  Ha Czimbalmas urat erdeklik ezek a hasonlo dombok es kifuto palyak, az email cimemen elerheto vagyok es szivesen segitem ezt az erdekes kutato munkajat.

Kommentálás