Előadás

Kiss János – Erdőgazdálkodás hatósági szemmel


Kiss János – Erdőgazdálkodás hatósági szemmel

Az Erdők Napja előadássorozaton Kiss János erdőmérnök, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának igazgatója az állami és magántulajdonú erdőhasznosítást hasonlítja össze

Címkék:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

1 válasz

 1. forsterh szerint:

  Kedves Kiss János erdőmérnök Úr!

  Az 1990-es gazdasági évtől tapasztalható és bekövetkezett grandiózusosan magasba ívelő abiotikus és biotikus károsítások előtt, mint megfejthetetlen szakmai talány előtt tanácstalanul topog.
  Nos akkor én elmondanám Önnek, hogy az 1990-es gazdasági esztendőtől, amelyhez társadalmunk változásának egy jeles dátuma kötődik, nemcsak a erdők tulajdonlásában, de a kezelésében is alapvető előnytelen változások következtek be, amelyek közvetlenül és közvetve hozzájárultak ahhoz, hogy erdeinknek a természeti károsításokkal szembeni ellenálló képessége véglegesen meggyengült. A magyar erdők strukturális felépítési szerkezetének kialakításában mindent eldöntő jelentőséggel teret kaptak a teljesen erdészeti szempontból szakmaiatlannak tekinthető zöld ideológiák, amelyek az erdők kezelési gyakorlatába történő bevezetése egyértelműen hozzájárult az abiotikus és biotikus erdőkárosodások számának üstökösszerű magasba töréséhez. A teljesen idegen és minden fafajra erőltetett szálaló vágásos erdőkezelési technológiák
  alkalmazása, rövid pár évtized alatt meghozta a partvonalról kívülről beordítozó zöldek munkájának látványos eredménytelenségét. Ez kell nekünk magyar erdőtulajdonosoknak legyen az erdő állami vagy magán, van egy csokorba köthető ingyenélő, íróasztali gyakorlattal és hatalmas médiapartnerséggel rendelkező zöld csapat akik majd megtanítanak minket, hogy hogyan kell az ő általuk megálmodott formában a magyar erdőket kezelni. Aki tanulta ezt a hivatást, az jól tudja, hogy minden túlgyérített és támaszát vesztett erdő össze fog dőlni a szél és a hó támadásának eredményeképpen. Sajnálatos, hogy ebben az országban a szakmaiatlan hülyeségnek nincs aki gátat merne építeni, pedig mint erdőmérnök Ön is nagyon jó tudhatná, hogy “akinek nem szakmája, hóhéra az annak” és akkor még egyet “az okos ember kecskére nem bízza a káposztát”
  Na jó töprengést, hogy vajon mik lesznek még azok a további körülmények amelyek, Önt a szakma művelése kapcsán ilyen mélyen elgondolkodtató axiomák, örök érvényű szakmai igazságok megfogalmazására késztetik.
  Üdvözlettel egy erdész a tőmellől…..

Kommentálás