Előadás

Hervay Tamás – A magyarságismeret alapjai 2


Hervay Tamás – A magyarságismeret alapjai 2

A csillagmítoszi keretrendszer ismerete és alkalmazásának alapjai. Templomok mennyezetkazettáinak elemzése asztrálmitológiai szempontból. Diavetítés.

Címkék:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

8 hozzászólás

 1. Szimonetta szerint:

  jóó

 2. Ildiko szerint:

  Az MTA azért nem érti, mert OSZTRÁKNÉMETLABANC alapú. haha…

 3. Ildiko szerint:

  …indo-európai… 🙂

 4. Ildiko szerint:

  Érdekes, hogy a hinduizmus úgy tanítja, hogy azok a Lelkek, akik ffi megjelenésük ellenére nőként akarnak élni, ebben az életükben először nyilvánulnak meg ffiként, tehát most tanulnak nőként élni, viselkedni, megfelelni feladatuknak. Ezért ők sokkal elnézőbbek ezzel a jelenséggel.

 5. Ildiko szerint:

  S mire használták a családok azokat a gyönyörűen beágyazott, felpárnázott, dunnázott, csipkés, hímzett terítővel letakart ágyakat? – ha a kelengyeládába/hozományládába aludt a lány s végül ebbe temették el? Vagy az ágyat később találták fel, hogy abban mégiscsak kényelmesebb szülni/születni, szeretkezni, halni?

  • Hervay Tamás szerint:

   Igen, az ágyat később kezdték külön bútordarabként használni. A felvetett ágy pedig a tisztaszobában, részint vendéglátást szolgált, ha azt a vendég kiérdemelte, részint a szülő asszony, vagy nagyon beteg családtag számára szolgált kényelmesebb pihenő/alvó helyül.

 6. Ildiko szerint:

  Nem megyek bele mélyebben, de az előadás stílusa néhol igen sértő lehet a jelenlévőkre… gondolok pl. a “seggfej”-Bak kifejezésre. Vajon hogyan érezhette magát az az előadáson jelenlévő, tisztelt hallgató, aki Bak? :/ Ez eléggé ciki egy előadótól… 🙁

  • Hervay Tamás szerint:

   Tisztelt Ildikó!

   Nem hiszem, hogy sértegetésnek fogta föl Önön kívül bárki a seggfej kifejezést, csupán egy pontos megnevezésnek. Az, hogy ma valakik, mit akarnak értetni/érteni egyes szavaink alatt, az nem az én gondom. Önnek, valószínűleg nem velem, hanem mással van gondja, csak rám vetíti azt, ahogyan ezt problémáink elől való menekülési technikaként sokszor alkalmazzuk, sajnos néha még én is!
   Amúgy a magyarban nincsenek csúnya, rossz, és sértő kifejezések, csupán helytelen, vagy tudatosan sértő használatuk lehet, ám ezeket esetünkben kizárhatjuk. Nyelvi tanításomban is előkerülnek “csúnya” szavaink, és majd mindről kiderül, hogy a teremtésben a fény működésével kapcsolatban adnak felvilágosítást, ha helyén használjuk őket. Ezen előadásomban éppen a Vénusz jel az, amit egyébként Jankovics Marcell felismerése nyomán is használok, és Pap Gábor is gyakran hivatkozik erre. És mert szándékomban sincs bárkit sértegetni, talán tovább kéne lépni egy-egy ilyen helyzetben arra, hogy akkor miért is mondta ezt az előadó? Ha viszont tudatos sértegetést feltételez rólam valaki, vagy ekkora bunkóságot, hogy nem veszem észre, hogy sértegetek, az vizsgálódjék egy kicsit saját háza táján, előítéletein. Tisztelettel és szeretettel: Hervay Tamás

Kommentálás