Előadás

Hervay Tamás – A magyarságismeret alapjai 3


Hervay Tamás – A magyarságismeret alapjai 3

Végigmegyünk a kínai és nyugati horoszkóp alapján az égkörön többféle aspektusból. Innentől az égi szimbólumrendszerre tevődik a hangsúly.

Címkék:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

4 hozzászólás

 1. Hervay Tamás… Ki volt az apja? – Hogyan került Magyarországra? – Milyen iskolai végzettséggel rendelkezik?…

  • Bakk László szerint:

   Kedves Dobszay Úr!
   Ön tudja a választ? Kérem, ossza meg velünk!

  • Hervay Tamás szerint:

   Kedves Mindnyájan!

   Származásomra nézve a nemes lőgérpatonyi családba születtem 60 éve. Lőgérpatony, ma Horna Poton néven található a Csalló-közben Dunaszerdahely (Dunajka Szredá) közelében.
   Édesanyám temesvári születésű leány volt.
   Édesapám 1900 ban született Csanád vármegye alispánjának egyik fiaként. Nagyapám az alkotmányos küzdelmekben tűnt ki igazán emberségével, magyarságával. Bár meg is verték, utólag mikor hivatalába visszakerült, megbocsátott megverőinek.
   Édesapám zsidókat bújtatott, mentett, mint oly sokan akkoriban. Ezek kisemberek voltak. Egyiküket, egy nyomorék varrónőt, én is ismertem.
   Nővéreim közül leginkább Hervay Gizella költőnő ismert, ki Szilágyi Domokos erdélyi költőnagyság felesége volt.
   (Nem feltűnősködöm, csupán éreztetni akarom, milyen szellemi örökkséget kell tovább vinnem, a magam módján!)
   Egerben születtem, ahogy nővéreim is kishazánk területén születtek, csak később, bár gyermekkorukban, kerültek Erdélybe.
   1981 óta hallgatom Pap Gábor és Molnár V. József előadásait. Pap Gábor szinte minden budapesti és nagyon sok vidéki előadását hallottam, napjainkig.
   Jóskával együtt tanítunk a Miskolci Bölcsész Egyesület (volt Nagy Lajos Király Magánegyeteme) keretében, és bár már csak itt hallgatom óráit, nagyon jó a barátágom Vele is!
   Itt szereztem végzettségemet is színtiszta jelessel minden tárgyból 2000-2003 között, magiszteri fokozatban, kitűnő összminősítéssel.
   2009-ben megújító képzés keretében magyarságtudományi szakismeretet szereztem oktatói pedagógiai képzéssel jeles eredménnyel.
   Remélem kielégítő a válaszom. Személyesen sem zárkózom el további kérdések megválaszolásától. Mint pl.: Hogyan lettem táltospap?…stb.

 2. Hegedűs Gergely szerint:

  Kedves Péter!

  Hervay Tamás Pap Gábor elismert tanítványa, méghozzá évtizedek óta elismert és megbecsült tanítványa.
  Küldetésének megfelelően a magyarságismeret alapjait foglalta, foglalja össze és oktatja immár hosszú évek óta – meggyőződése alapján teljesen ingyen.
  A Magyarok Szövetsége Ifjúsági Tagozatának is órákat ad immár egy éve – ezeken rengeteget kaptunk mind szellemi tudásban, mind lelkiekben.
  Jómagam 97 óta (a debreceni Szarvasnyomon sorozat óta) járok hasonló előadásokra (Szántai, Pap Gábor, Molnár V., …) és ezekkel teljes mértékben összehangoltnak látom a Tamás által tanítottakat. Annyi a különbség, hogy itt egy-egy részterület bővebb kifejtése helyett az alapok tisztázása zajlik, ezáltal képességet nyerhetünk a komolyabb elemzések lekövetésére vagy akár elvégzésére.
  És alapokat nyerünk az összehangolt, közös cselekvésre!

  Szerintem inkább ez utóbbira kellene összpontosítani furcsa kérdések feltevése helyett…

  Üdvözlettel

  Hegedűs Gergely

Kommentálás