Előadás

Kelemen Zsolt: Harci kultúránk múltja, jelene


Kelemen Zsolt: Harci kultúránk múltja, jelene

2012. március 10-11-én rendezte meg a Hajdú-Bihar Magyarok Szövetsége a “Szkítiából kijöttekről…” című előadássorozatot.

Címkék:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

6 hozzászólás

 1. Zsolt szerint:

  Annyira bekepzelt ember,hogy beszelni se tud az onteltsegtol.
  Ritka faraszto egy eloadas. Ha mar erre adta a fejet, igyekezhetne a magyarok szerenyseget is gyakorolni. Szegyellheti magat, hogy ezt tudja felmutatni.

 2. 8s szerint:

  Nem biztos, hogy minden esetben az a jó, ha símogató szavakat hallunk. A baj sokkal nagyobb mára annál, hogy a személyes hangvétel legyen az első szempont.
  Nagyon fontos, gyakorlatra lebontott, használható adatokat kaptunk a rendezőelvek megnevezése mellett.
  A többi ízlések és pofonok…
  Nekem tetszett.
  Köszönettel:
  8s

 3. György szerint:

  Véleményem szerint, egy színvonalas, érdekes előadást hallhattunk, szimpatikus előadótól.
  Az előadó fiatal kora ellenére, higgadtan értelmesen közölte mondanivalóját és a saját szakterületén már jelenleg is kiemelkedő értéket produkál.
  Gratulálok a fafaragó mesternek.
  Üdvözlettel
  György

 4. alexander szerint:

  – laza, vagy nyegle ízek tarkitják a stílusát, valójában spontán ötletel sokszor töltelékszavakkal…megosztó személyiség…

 5. Bacskay Antal szerint:

  Az előadó volt az aki Kassai Lajoshoz hasonlóan szintén gyakorlati úton próbált, kísérleti úton eljutni a magyar-hun harci taktika és fegyverkezelés rekonstruálásához. Valóban megosztó személyiség , de miért is, mert nem elgondolkozik a másik hagyományörző az előadó ötletén, felvetésén hanem makacsul ragaszkodik saját drágán megvalósított elképzeléséhez. Ez szíve joga, de ő sincs a biztos tudás talaján. Én elfogadom sok mindenben az előadó felvetéseit, de nem mindenben.
  Szerintem az Alföld pásztorainak öltözete és szerszámai és életmódja gyakorlatilag azonos lehetett a honfoglalókéval. A városi hagyományok nyilván torzak, a “nemesi” réteg hagyományai -mint a kor értelmiségéé- is érdekes lehet de ez szinte teljesen elveszett, maximum a levéltárakból rekonstruálható részben. Hajrá Zsolt! Köszönöm eddigi munkádat.

 6. sztupa tomi szerint:

  Az ember agya teljesen elmegy, miközben eme videót látja.
  Ez a totális megvezetés!
  Ott ül egy sereg ember és egy jól megfizetett ügynök szivatja őket, videóra veszik, s még kirakják az inernetre is????
  Hogy nem lehetett azonnal amikor elkezdte a szkíta – hun kavarást , azonnal “lelőni”, de azonnal.
  Nagyon hatásos a rekonstrukció, precíz, de mire használják fel? Hát hogy azok akik Mátyás szerint Szkítiából kijöttek azok hunok !!!!!! ??????
  Hogy ez akettő ez különbözik. Mert amit bemutat az kétségtelenül nagyon hatásos . Csak hát ez lenne a tipikus lóugrásos szívatás. Mutatunk valami szupert, hű milyen nagyok vagyunk, de nem szkíták, aminek monják magukat az ősök, hanem hunok.Meg hogy ez a kettő ez különbözik, tehát : Most ismerd ki magad kispajtás !!!!!

Kommentálás