Előadás

Grandpierre Atilla – Atilla és a hunok


Grandpierre Atilla – Atilla és a hunok

A magyarok, hunok és szkíták ugyanazok? A korszak, amikor Magyarország harmincszor nagyobb volt, mint a korabeli Kína.
A felvétel Debrecenben, 2012. november 2-án készült a Régről regélők előadássorozat keretein belül.

Címkék:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Wordpress Googlebuzz Myspace Gmail Newsvine Favorites More
Szóljon hozzá, vagy hivatkozzon rá a saját weboldalán!

16 hozzászólás

 1. hun1 szerint:

  Grandpierre miert nem mondja hogy Ptolemajosz terkepen a Hunok [Ounni nevvel] a Dnyeszter mellett laktak?

  Ptolemajosz a 2ik szazadban elt,vagyis hunokat emleget mar akkor!

  ideje lenne nem allandoan Kinaba keresni a hunokat hanem itt! foleg ha a Hun=Hon,azaz Honi ,honi lakosok.

  • Bakk László szerint:

   Helyesírás, kérem, helyesírás! Amíg nem javít a helyesírásán, addig senki sem fog Önnel értelmes vitába bocsátkozni, mert egy alsós kisdiák szebben ír.

   • Zoli szerint:

    Kedves Laci!

    Mindenki hibázhat, de először finoman, szeretettel gyógyítsuk… s jöhet a tükör…

    Mert az vessen a másikra követ…..

    az alábbi honlap alján is van helyesírási hiba:

    Copyright © Kerecsen TV – A Magyarok Szövetségének kelet-magyarorszári regionális televíziója.

    Szeressük egymást, hiszen egy-üt küzdünk…

    zoli

  • Bacskay Antal szerint:

   Kínában is és a Dnyeszter mellett is éltek hunok, csak a Nagy Fal olyan építmény amit azóta is megcsodálunk. Ez pedig azért kellett, hogy lassítsa, nem megakadályozza, a hunok betöréseit, így a betörés mélysége kevesebb volt, több ideje maradt a kinaiaknak a felkészülésre. Milyen komoly erő kellett legyen az amivel szemben csak ez a statikus, rendkívűl költséges és nem is teljesen elégséges megoldás a Nagy Fal kellett. Persze hogy erről sehol nem szeretnek beszélni, fradistaként én sem az Újpest vagy a Loki sikereit emlegetem, azok nem is sikerek(?!) Magyar érdekű történelemoktatás és kulturális világ kell bármi áron. Ha a kultúra és történelemoktatás úgy marad állami szinten ahogy most áll, akkor mi nem érjük meg a magyar nép újraéledését.

 2. Tróbert Lívia szerint:

  Köszönöm! A tankönyvekben is jelen kellene már lennie a valós történelmünknek!!! Vajon meddig vezetnek félre minket és a gyerekeinket??? A buta, kapzsi félrevezetett népek azt hiszik, hogy a sok pénzükkel boldogok lehetnek. Ó, de nagyot tévednek! A Magyarok okosak és gazdagok voltak! De ezzel nem éltek vissza, szerényen, a természettel harmóniában, és szeretetben éltek! Hogy mért jutottunk ide? Éppen e miatt. Ma aki így él, megtapasztalhatja az angyali minőségű állandó boldogságérzetet és a halhatatlanságot. Ezeknek az embereknek nem kellene lejönni a földre tanulni, csak ha ők vállalják, hogy segítsenek a többieknek az emelkedésben! Tudatuk magas minőségű delfin tudat. Ők nem delfinként, hanem emberi testet választva maguknak jöttek emelni a többiek tudatminőségén! Szeretet és önzetlenség a legfőbb tulajdonságuk és ez a természetes nekik!

  • Bakk László szerint:

   A kínai-szkíta népesedési mutatókon látszik, amit Grandpierre Attila nem mondott ki kereken: azé a világ, aki teleszüli.
   A delfinhez nem tudok hozzászólni. kéremkapcsojjaki…

 3. hun1 szerint:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Arthur_Thompson

  thompson komunista volt

  [ a koMMunistat DIREKT irom ‘m’-vel,mert nem ugy ejtjuk mi szekelyek akkor mer MONGYAM ugy! haha xd

  Maenchen-Helfen konyve mar jobb ,holott o sem hiszi el a ‘kenyes’ dolgokat de legalabb megemliti.

  J. Otto Maenchen-Helfen

  The World of the Huns: Studies in Their History and Culture

 4. Les Balogh szerint:

  Juhász Zoltán hogyan találkozhatott Kodály Zoltánnal a hetvenes években?? Kodály 1967-ben meghalt!!

  Jujj!

 5. Grandpierre Attila előadását nézve, de másokra is gondolva – néha szeretném létni azt a képet, amelyről az előadó beszél! A technikus lustasága az oka a fárasztásnak? Máskülönben – az előadás kitűnő!

  Üdvözlettel.

  perkupai

  • Bakk László szerint:

   Úgy emlékszem, rátettem a diákat a videóra néhány óra munkával. A videó megtekintése közben ajánlom a pillanat állj/pause gomb használatát, akkor tetszőleges ideig lehet tanulmányozni a diákat.

 6. Bocsánat, ha Grandpierre a keresztnevét Atillának írja!Akkor ez a helyes leírása a névnek, az általam előbb leírt névalak pedig hibás. (És a látni szót is létni-nek írtam.) Elnézést kérek.
  perkupai

 7. robi szerint:

  Baj van kírem csak 1 fekete téglalapot látok sehol az előadás.Valaki segíjen mán meg egy szegíny PC-t kezelni képtelen embört.
  Az Teremtő megáldá a segítőt.

 8. sziapo szerint:

  A fekete téglalap az Adob Flash Player (vagy hasonló linuxos) hiányát bizonyítja robi-nál
  Szerintem Gr.Atilla túlzásba vitte az áradozását (igazi bizonyítékok bemutatása nélkül), amolyan földöntúli lényeknek beállítva a hun-székely mágusokat. És pontosan az 1 fős tudás-centrumok családi öröklődése, vallásos jellegű fennmaradása okozta a vélt hatalmas tudás kihalását, sőt Atilla hun király idejére elenyészett, különben tovább fennmaradt volna!
  Az első kínai történetíró már nem ennyire művelt hun népességről emlékezett meg, hanem inkább sztyeppei álattartó népesség rablóhadjáratairól. Erre utal a kínai nagy fal létezése is!
  A Szent korona eszme nagyon ősi, sőt létezhetne akár űrhajósoktól való tudáshalmaz forrásaként is, erre az Equadori Táltos=Tayos barlang adhatna bizonyítékot… Ám minden, ami nem tömegek tudásaként marad fenn, az kipusztul, beleértve a tudását elvesztett magyarságot is, nézz körül aki nagy tudású ember az ritkán magyar ma, sőt tudás csúcsának megszerzésére szinte nincs is törekvés!
  Na ezért van a magyar nép kihaló félben!

Kommentálás