Letöltés

Egyre többen szeretnék letölteni az oldalon található videókat –  az alábbi írás ehhez nyújt segítséget.

A letöltéshez nincs szükségünk semmilyen külső programra, flash stream catcherre, Replay Media Catcherre, stb. Csupán egy böngészőre van szükség, amin keresztül ezt a honlapot is megtekintik. Első lépésben meg kell nyitni a www.vimeo.com oldalt, és ott regisztrálni kell. (Főoldalon Join Vimeo, utána Sign Up for Basic, végül az adatokat értelemszerűen ki kell tölteni, megerősítést kérő e-mailben rákattintani a megerősítő hivatkozásra.)

A videók a Kerecsen TV honlapjára ugyanis a Vimeo videómegosztó portálról kerülnek lejátszásra. A regisztrációt és bejelentkezést követően nyissuk meg a Kerecsen TV honlapját, keressük meg a letölteni kívánt videót, és még lejátszás előtt a videó területén a jobb egérgomb kattintására előjön egy menü, amiben a legfelsőt (Watch on Vimeo) választva átugrunk a videónak a vimeós oldalára. Ott jobb szélen, egy kicsit lejjebb görgetve az About this video területen látható a Download this video (videó letöltése) hivatkozás. A hivatkozásra újabb jobb klikket kell nyomni, és a menüből kiválasztani a Hivatkozás mentése másként menüpontot. Miután kiválasztottuk a számítógépünkön, hogy hová mentse a videót, egy OK gomb után már töltődik is le a videó.

A videók nagyrészt Xvid tömörítésű AVI fájlok, 720p felbontással. Lejátszásukhoz legalább kétmagos számítógép és rendes videókártya szükséges. Asztali DVD és DivX-lejátszón történő megjelenítéshez pedig további programok szükségesek. Konvertáláshoz Windows esetén ajánlom a MediaCoder nevű ingyenes programot.

A letöltés csupán magáncélú használatra engedélyezett. A videók további felhasználása tilos, YouTube-ra és egyéb videómegosztóra feltölteni sajátként szintén tilos, letiltásra fog kerülni, s a fiókodat veszélyezteted ezzel az illegális cselekedettel.